U zult ongetwijfeld meer dan eens van de goudkoers gehoord hebben, maar wat houdt dit nou eigenlijk precies in? In dit artikel zullen we u vertellen wat de goudprijs en goudkoers precies inhoudt, en hoe deze prijzen en koersen worden berekend en waarom deze voortdurend veranderen. Wilt u zelf investeren in goud, of juist uw goud verkopen? Dan is het slim dit artikel eens door te nemen, zodat u voor uzelf kunt bepalen op welk moment u het beste uw goud bijvoorbeeld kunt verkopen. De ervaren medewerkers van Goud Verkopen Rotterdam helpen u ook graag bij het maken van deze keuze.

De goudprijs wordt op de beurzen bepaald en wordt doorgaans weergegeven in dollars per troy ounce. Één troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram. Wordt er gewerkt met grotere hoeveelheden, dan wordt vaak wel met grammen en kilo’s gewerkt. De prijs wordt altijd in dollarprijs weergegeven, maar wordt vaak weer omgerekend naar andere valuta’s. De basis van de goudprijs is echter te allen tijde in dollars.

Hoe wordt de prijs berekend?

Maar hoe werkt het nou precies, en hoe wordt de prijs van goud berekend? Wereldwijd worden op meerdere momenten per dag de goudprijs vastgesteld op de beurzen waar goud in grote hoeveelheden verhandeld wordt. Is er veel vraag, dan gaat de prijs omhoog. Is er veel aanbod? Dan gaat de prijs weer omlaag. De prijs die u betaalt voor het kopen van gouden munten of goudbaren zal altijd iets hoger liggen dan de goudkoers. Dit komt doordat er bovenop de prijs van de grondstof goud nog kosten komen voor de productie ervan, maar ook voor het verzekeren en transporteren. Deze extra kanalen moeten allemaal iets kunnen verdienen. Verkoopt u juist uw goud? Dan kunnen we bij Goud Verkopen Rotterdam vaak wél dicht bij de daadwerkelijke goudkoers het goud van u kopen.

Op onze pagina actuele goudkoersen kunt u een indicatie zien van wat de goudkoers op dit moment is. Voor een exacte en meer accurate weergave, kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij geven u dan een hoge en eerlijke prijs voor uw goud!