Heeft u thuis diamanten liggen en wilt u deze tegen een hoge prijs verkopen? Kom dan langs bij Goud Verkopen Rotterdam, dé diamantair van Rotterdam waar u altijd de beste prijs krijgt voor uw juwelen, goud, zilver, ringen, sieraden en alles wat fonkelt! Ook diamanten zijn erg veel waard en zijn een van de meest gewilde stenen op aarde. Ze zeggen niet voor niets ‘Diamonds are a girls best friend’. Niets is mooier dan een diamant cadeau doen aan je partner. Soms hebben mensen echter nog steeds diamanten in huis die zij niet meer gebruiken.

De geschiedenis van diamanten

Diamanten zijn reeds zeer lang gekend en werden gebruikt door allerlei beschavingen. We weten dat ze ergens rond 800 voor onze tijdsrekening opdoken in India. Tot de 18e eeuw bleef dit land de enige bron van diamanten. De oudste betrouwbare geschriften over diamant vinden hier dan ook hun oorsprong. Toen in 1905 een boek in het Sanskriet werd ontdekt, merkten men op dat er een bloeiende handel bestond rondom diamanten. Zo werd diamant – naast sieraden – ook gebruikt als offer aan de goden. Witte diamanten waren gewijd aan de god Indra, de aardse incarnatie van storm, donder en bliksem. Zwarte stenen waren gewijd aan Yama, god van de dood. Het was in 1866 toen de eerste diamanten in Zuid-Afrika werden ontdekt en ze op grote schaal werden gewonnen. Tot op vandaag is diamant erg veel geld waard en heeft het zijn waarde absoluut niet verloren.

Diamanten verkoop in Rotterdam

Bij Goud Verkopen Rotterdam bewerken we niet alleen diamanten, we kopen ze ook graag van u op om er zelf weer prachtige juwelen van te maken. De technieken voor het bewerken van diamanten vereisen zeer veel ervaring. Ruwe kristallen kunnen op die manier veranderen in prachtig geslepen diamanten, klaar om in een juweel gezet te worden. Wij kopen graag uw diamanten in Rotterdam, en wie weet kunnen we er direct een prachtig sieraad van maken!