Momenteel is de ronde briljant veruit de bekendste en populairste slijpvorm voor diamanten. Toch is het een vrij recente vorm van diamantbewerking als we kijken naar de geschiedenis van het bewerken van diamanten. Het zou Bruggeling Lodewijk van Berckem zijn die in de 15e eeuw deze manier zou hebben gevonden om diamanten te slijpen. Bij Goud Verkopen Rotterdam kopen we alle soorten diamanten, waaronder briljanten. Heeft u thuis diamanten liggen die u voor een hoge prijs wilt verkopen? Kom dan eens bij ons langs in onze juwelier en diamantair in Rotterdam.

De standaard slijpvorm: ronde briljant

De ronde briljant telt meestal 57 facetten en een puntvormig kollet. Wordt het kollet niet in een punt geslepen, dan beschikt hij over een vlakje en 58 facetten. Vroeger kwamen er relatief veel meer briljanten met 58 facetten voor – ook wel de Amerikaanse Ideaal genoemd – maar met de moderne slijptechnieken voor diamanten wordt veel meer de voorkeur gegeven aan een gepunt kollet.

Naast de populaire briljant als slijpvorm, zijn er nog meer veel voorkomende slijpvormen. Denk hierbij aan de Peer, de Ovaal, de Markies, het Hart en de Emerald. Zij worden geplaatst onder de noemer ‘fantasieslijpsels’. Net als de briljantvorm moet de basisvorm van een fantasievorm voldoen aan een aantal eisen zoals aantal facetten en positie. Slijpvormen die afwijken van de standaardvorm in het aantal facetten of in hun positie worden ‘variation’ genoemd indien de bijkomende facetten symmetrisch en doelbewust aangebracht én van voldoende grootte zijn.

Verkoop uw briljanten en diamanten in Rotterdam

Heeft u thuis diamanten of briljanten liggen, en wilt u deze graag verkopen omdat u het geld beter kunt gebruiken? Kom dan eens langs bij Goud Verkopen Rotterdam aan de Beijerlandselaan in Rotterdam. Wij kopen uw diamanten tegen de beste prijs! Naast diamanten en briljanten kopen we bij OZ Diamantair en Juwelier ook al uw goud, zilver en alle andere juwelen en horloges.